duminică, 9 octombrie 2011

MANUALUL RAZBOINICULUI LUMINII de Paulo Coelho

,,Razboinicul Luminii se trezeste acum din somn. Se gandeste: ,,Nu stiu ce sa fac cu lumina aceasta, care ma face sa cresc." Lumina insa nu dispare.

Razboinicul gandeste: ,,Vor fi necesare schimbari pe care n-am vointa sa le fac." Lumina continua - pentru ca vointa este un cuvant plin de capcane.

Atunci ochii si inima razboinicului incep sa se deprinda cu lumina. Ea nu-l mai sperie si el ajunge sa-si accepte Legenda, chiar daca asta inseamna sa-si asume riscuri.

Razboinicul a dormit vreme indelungata. E firesc sa se trezeasca in scurt timp.

                                                                                ***

Breviarul Cavaleriei Medievale spune astfel:

,,Energia spirituala a Drumului foloseste DREPTATEA si RABDAREA ca sa-ti pregateasca Spiritul. Acesta este Drumul Cavalerului: un drum usor este in acelasi timp greu, din cauza ca te obliga sa renunti la lucrurile inutile si la prieteniile intamplatoare. De aceea, la inceput, multi ezita sa-l urmeze.

In prima invatatura a Cavaleriei ai sa stergi tot ce scrisesesi pana atunci in Cartea Vietii tale: AGITATIA, NESIGURANTA, MINCIUNA. Si ai sa scrii, in locul tuturor acestora, cuvantul CURAJ. Incepandu-ti Calatoria cu acest cuvant si continuand cu CREDINTA in Dumnezeu vei ajunge unde urmaresti."

                                                                              ***

Razboinicul Luminii contempla cele doua coloane ce se inalta de o parte si de alta a Portii pe care incearca sa o deschida. Una se numeste FRICA, cealalta se numeste DORINTA. Razboinicul priveste coloana FRICII si acolo sta scris: ,, Vei intra intr-o lume necunoscuta unde sunt pastrate lucrurile pe care ti le-ai dorit mereu si pentru care ai lucrat atata."

RAZBOINICUL ZAMBESTE PENTRU CA NIMIC NU-L SPERIE SI NIMIC NU-L ATRAGE. CU SIGURANTA CELUI CARE STIE CE VREA, EL DESCHIDE POARTA."

                                                                             ***

RAZBOINICUL LUMINII ARE IN SINE SCANTEIA LUI DUMNEZEU.

Destinul sau este sa se afle alaturi de ceilalti razboinici, dar uneori va trebui sa practice, de unul singur, arta spadei: de aceea, cand nu e impreuna cu tovarasii sai, se comporta ca o STEA.

Lumineaza acea parte din UNIVERS care i-a fost menita si incearca sa le arate galaxii si lumi tuturor celor care privesc la CER.

STARUINTA RAZBOINICULUI VA FI RASPLATA CURAND. IN SCURT TIMP, ALTI RAZBOINICI SE APROPIE SI TOVARASII SE REUNESC IN CONSTELATII, CU SIMBOLURILE SI MISTERELE LOR."


Tuturor entitatilor vazute si nevazute care ne vegheaza, Inteligenta Divina sa le sporeasca puterea iar noua sa ne dea Credinta, Speranta si Intelepciune. ARMONIE IN GAND CUVANT FAPTA IN SAPTAMANA CE VA SA VINA!

http://www.youtube.com/watch?v=5rUIQNFitvs&list=PL62DFE2F55DAC7D47




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu