marți, 3 iulie 2012

SUB SEMNUL LUI 11

S-ar putea considera ca 11 il contine pe 7 echivalent cu ierarhiile si planurile succesive ale manifestarii + 4 echivalent cu elaborarea terestra. 11 reinnoieste manifestarea la o treapta superioara astfel incat atrage dupa sine trezirea completa a CONSTIINTEI. 

Magicul numar 11 transmite mesajul zeilor, reflectand distrugerea structurilor perimate si crearea unei alte dimensiuni pentru a face posibila REINTOARCEREA. 11 are o forta deosebita si poate anticii, nu intamplator, il considerau malefic. El reprezinta responsabilizarea SUFLETULUI iesit din Infern, indreptandu-se spre Creatorul - marele 1 - care il contempla in cele din urma pe micul 1 Uman. 

Daca reflecta Adevarul, 11 nu raspandeste decat Cunoasterea Sacra. 1+1, cele doua talere ale Spiritului si al Materiei intr-un echilibru armonios. Fiind punct central al jonctiunii dintre curba involutiva si curba evolutiva, 11 marcheaza de asemenea mai multe tipuri de separari: a celor doua polaritati umane (spirituala si animala), a celor doua hemicicluri ale zodiacului, a axei mediane a Arborelui Vietii, a celor doua Testamente divine cu Moise, pentru cel Vechi, si cu Isus, pentru cel Nou.

Ghizii spirituali nevazuti indeamna oamenii sa-si metamorfozeze slabiciunile, iluziile si patimile. Ele trebuie crucificate fara mila. Cel care alege calea cea stramta se indeparteaza de idolatrii falselor valori care raman in piata din fata bisericii sau in suferintele purgatoriului atat de necesar unei mai bune intelegeri. Doar alesii patrund pana la sfantul altar. Aspirantul, care traverseaza cel de-al patrulea cataclism, va dobandi vederea spre nori. Astfel cautatorului infocat si preseverent i se deschide o alta Poarta catre Cer...Poarta Imparatiei...Ceea ce-i mai ramane nu este decat sa atinga culmea. 

1. Apoi mi-au dat o trestie, asemenea unui toiag, zicand:,,Scoala-te si masoara templul lui Dumnezeu si jertfelnicul si pe cei ce se inchina in el.
2. Iar curtea cea dinafara, scoate-o din socoteala si n-o masura, pentru ca a fost data paganilor, care vor calca in picioare cetatea sfanta patruzeci si doua de luni."

Urcusul pe verticala presupune un ragaz suficient de mare pentru invingerea totala a mirajelor care inca mai dau tarcoale Aspirantului si care Il pot oricand arunca in Infernul existentei terestre. Marte va servi drept ac karmei...Eul si emotiile primare trebuiesc depasite daca Aspirantul doreste sa acceada la dragostea venusiana. Intre cele doua triunghiuri ale clepsidrei se afla sufletul. Purificarea trebuie sa continue. Desi este anevoios, micutul pamantean trebuie sa invete sa-si gestioneze pulsiunile egotice, Templul fiind Corpul, Credinciosii, Sufletul iar Altarul, Spiritul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu