vineri, 13 iulie 2012

Cum iti este VIATA?

Sambata trecuta am pornit la drum. Am pornit catre Techirghiol. Soarele imi zambea prietenos. Stia deja ca Sufletul meu tanjea dupa un Rasarit de Soare pe malul Marii Negre. Ador Soarele. Vrut-a Dumnezeu sa ma cobor pe acest Pamant undeva pe la inceputul verii si sa vad lumina zilei in prima zi din martie.

Verisorul meu de 7 ani care se afla deja la Techirghiol ma astepta impreuna cu mama mea. Tabara de sah de la Techirghiol. O initiativa excelenta in peisajul prostirii globale. E fascinant sa vezi copii interesati de strategii de joc tete-a-tete cu un adversar pe o tabla de sah, si nu intr-un spatiu virtual. Concentrare, asteptare, incordare a ,,muschilor mintii'', gustul victoriei si al autodepasirii.
Duminica, desi initial aveam de gand sa ma indrept catre plaja din Eforie Nord, ceva din nevazut imi inspira ideea de a ma duce la Manastirea Sfanta Maria. Aveam sa descopar cu bucurie ca acolo era mormantul unui mare duhovnic, Arsenie Papacioc. De acolo mi-am cumparat o carte de suflet, Cum iti sant GANDURILE ASA ITI ESTE SI VIATA ce contine vorbe de duh ale Staretului TADEI. O adevarata oaza de intelepciune.

,,Gandurile noastre ne inrauresc nu numai pe noi, ci si tot ceea ce ne inconjoara. Trebuie sa raspandim ganduri bune. Domnul ne porunceste sa-i iubim pe vrajmasii nostri, nu pentru ei, ci pentru noi insine. Trebuie sa iertam totul din inima. Cand se iarta toate din inima, totul este iertat. Daca santem partasi la pace, atunci pacea naste bucurie si mangaiere in toti cei din jurul nostru. Toti simt gandurile noastre pasnice si linistite.

Domnul va da harul, puterea dumnezeiasca ce lucreaza pretutindenea, mai cu seama in sufletele care-L cauta pe El, Izvorul vietii. Pacea lui Dumnezeu se raspandeste pretutindenea. In Vechiul Legamant este scris: ,,DA-MI, FIULE, INIMA TA." /PILDE 23:25/ Domnul este singura mangaiere a ingerilor, sfintilor si tuturor celor care Il cauta. El singur este Nesfarsit."  

Cat de VII sunt aceste CUVINTE!!! Cat adevar exprima!!! Pot sa pun legamant. Totul s-a schimbat miraculos de cand i-am dat lui Dumnezu spre grija Sufletul meu. Am ratacit precum Teseu prin Labirintul Hamletian a lui a FI... de fapt Labirintul PATIMILOR!!! Crucificate fie PATIMILE!!! Ne TREZIM din SOMNUL CEL DE MOARTE!!! Poate ca nu intamplator imnul acestei TARI batjocorite este DESTEAPTA-TE, ROMANE ... A SUNAT CEASUL DESTEPTARII!!! Cu fiecare torta aprinsa in trup de OM se vor TREZI din ce in ce mai multi. Si asemeni ciobanasului moldovean (spiritul zamolxian) caruia Soarele si Luna i-au tinut cununa, ne vom sacrifica pentru ca Cel ce ne-a aratat CALEA, ADEVARUL si VIATA sa Isi implineasca Planul Divin.

Romania este Gradina Maicii Domnului! Vegheati si va rugati pentru IZBANDA! Asa cum spunea un alt Titan al induhovnicirii, Hristos vine la noi in taina! Sa deschidem ochii inimii si sa ne aducem aminte ca Telul Nostru este INTOARCEREA IN SANUL PARINTELUI CERESC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu